Over mij Paul Brussaard

Mijn foto
Maarssen, Nederland (NL), Netherlands

dinsdag 5 juli 2011

400% groei in 5 jaar

Kijk dat is nog eens een ambitiestatement. 400% groei in 5 jaar. Als ondernemer moet je doelen stellen, want zonder kompaskoers gaat het schip alle kanten op.

Het is een lastige tijd voor iedereen. Of je nu in dienst bent, of een eigen onderneming moet runnen als DGA of Directeur of CEO. Na bestudering van strategische stukken van een grote bank, kan ik niet ook niet anders concluderen dat het ook nooit meer goed komt. Alles is veranderd. Maak je borst maar nat, zeg ik dan tegen mezelf in de spiegel.

Ondernemen is loodzwaar in deze dagen om drie redenen:

1. De economische recessie duurt veel langer dan verwacht. Die dubbeldip is er hoor, maakt u zich maar geen zorgen. We roepen het alleen niet.
2. De reserves van mkb ondernemingen raken op. De ondernemer gaat de rekening betalen van het onmogelijke arbeidsrecht om personeel flexibel te laten afvloeien in het belang van het voortbestaan van de onderneming.
3. Debiteuren betalen later hun rekening (inclusief de overheid!) en banken zijn niet thuis om investeringen mede te financieren of kredieten beschikbaar te stellen.

En dan nog hopen dat je niet in een echtscheidingsprocedure beland (zoals enkele collega DGA´s)...dan is het leed niet meer te overzien. Niet alleen op financieel vlak, maar ook op emotioneel vlak.

Leiderschap gevraagd!

Laatst was ik op de inspirerende bijeenkomst van het NCD in Kijkduin. En daar durfde de nieuwbakken voorzitter van MKB Nederland (Biesheuvel) te beweren dat hij (en daarmee Nederland) trots mag zijn op het lage werkloosheidspercentage van 4%. Duitsland had maar liefst 7% werkloosheid, vertelde hij daar trots en met een zweem van minachting richting onze oosterburen...(alsof hij het zelf had bereikt...).

Hij vergat even het verborgen leed van juist zijn leden. Dat DGA´s eigen pensioenvoorzieningen moeten aanspreken om vakantiegeld uit te kunnen betalen aan personeel dat gewoon vier weken op vakantie gaat (en de DGA niet, want die kan niet weg) en dat personeel bijna onmogelijk ontslagen kan worden als de omzet terugvalt. Met dank aan de politiek en MKB Nederland. Heer Biesheuvel! Foei.

Nu was uw voorganger Loek Hermans al niks (ik wilde ooit zijn baan), nu begin ik ook bij uw ambities ernstig te twijfelen. U maakt in ieder geval een valse start. Mag ik u uitnodigen om het snel eens opnieuw te doen bij het NCD?
Geachte heer Biesheuvel, komt u snel eens terug en luister naar uw doelgroep.

Conclusie voor alle toehoorders: Laten we er nog steeds vanuit gaan dat onze belangenhartigers in de politiek kul verkopen. En dat we daar onze hoop niet op hoeven te vestigen (nog even los van alle tegenwerking die we als ondernemers krijgen in de vorm van nieuwe wetgeving en regelgeving).

We pakken zelf de zakdoek op.

Zet nieuwe kaarten in als ondernemer. Denk out of the box. Neem stappen die u nog nooit heeft genomen. Want anders blijft u met de rug tegen de muur staan.

BV Nederland gaat u niet helpen.

U zult het toch zelf moeten doen.

Als ondernemer neem ik ook het heft in eigen hand. Ik ontdek na 21 jaar ondernemerschap nieuwe markten met nieuwe kansen. Want oud is uit.

Via deze Blog houd ik u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Brussaard Company Group en haar groeiambities in deze onmogelijke tijden.

Wij gaan met ons team van gedreven mensen de omgekeerde beweging maken: we halen het beste eruit wat erin zit en gaan voor forse strategische groei.

Dit vraagt creativiteit en gedurfd denken. Om professionaliteit, strategie en steun. Steun van iedere betrokkene, fan, informal investor, leverancier, partner, medewerker en klant.

Operatie stofwolk is aan de gang. De kompaskoers gezet!

400% groei in 5 jaar. Omdat het weer leuk moet worden.

Paul Brussaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten