Over mij Paul Brussaard

Mijn foto
Maarssen, Nederland (NL), Netherlands

woensdag 19 mei 2010

Alweer 20 jaar ondernemer...

`Lang zal hij leven....` galmde het door ons hoofdkantoor in Maarssen. Verrast was ik evenzo: het personeel van de Brussaard Company Group haalde me uit mijn kantoor om me vervolgens luidkeels toe te zingen. Tja...het is niet stilletjes voorbij gegaan. Ik ben nu 20 jaar ondernemer binnen de markt van de directiechauffeurs. En die ervaring gebruiken we nu dagelijks bij Bruseco, de marktleider op het terrein van specialistische opleidingen van directiechauffeurs.

Ik heb een prachtig bronzen beeld gekregen waarbij - Samenwerken - centraal staat. Want iedereen kent me op die manier: door samen te werken kom je verder. Dat heeft ons concept de afgelopen twintig jaar ver gebracht.

Ik kom net van een persmeeting. We krijgen als Bruseco veel aandacht in de Duitse media. Het Audi Magazine en één van de grootste Duitse kranten plaatsen zelfs speciale bijlages. Deze week zijn we in Nederland dagelijks op RTL Z te zien en zondag komen we in RTL Transportwereld.

In Nederland zijn we marktleider, in Belgie de eerste officiele opleider en ook in Duitsland slaan we de eerste piketpalen met succes. Alles wat we hebben investeren we in deze nieuwe markten. En dat is voor mij als ondernemer natuurlijk het leukste dat er is...nieuwe paden op.

`Wááássss? Een opleiding voor directiechauffeurs???`, is een veelgehoorde reactie. En vervolgens overwint de nieuwsgierigheid. Men staat op de tafels. Men wil meer weten over onze kracht: ervaring. Twintig jaar Hollands ondernemerschap heeft nu haar weggevonden naar een markt met 8 x meer potentie: Duitsland. Grote partners dienen zich al aan. Ik kom bijna niet meer in Nederland. We richten hier nu ons kantoor in om vanuit Duitsland ook Nederland en Belgie te bedienen. Tijden veranderen.

En wie kan tegenwoordig zeggen dat hij of zij twintig jaar ondernemer is? Een heerlijk gevoel is het. Samen met vrouw en dochter heb ik het klein gevierd. Ook het praatje van Hennie Sneevliet (sinds bijna 20 jaar rijinstructeur bij Brussaard en Bruseco) was dierbaar voor me, nadat het team voor me had gezongen. Om mijn pols draag ik nu een horloge: gekregen van mezelf voor 20 jaar hard werken.

De realiteit dient zich weer aan: door iedereen bij de Brussaard Company Group wordt intensief gewerkt. De komende twintig jaar dienen zich aan. Met als doel het produkt Bruseco verder uit te rollen over Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het team is er klaar voor: onze klanten en opdrachtgevers tevreden. Maar we blijven druk met kwaliteitsverbeteringen. Dat is nodig. Een bedrijf is nooit af.

Eigenlijk is het tijd voor een weekje vakantie...maar dat wordt ons niet gegund. De volgende projecten dienen zich alweer aan. De economie herstelt zich stap voor stap. Als ondernemer heb ik deze crisis benut om nieuwe markten open te breken. Nu gaan we voor de eerste prijs. Zoals we altijd gewild hebben. Al twintig jaar lang! En door de enorme steun van mijn vrouw Esther en dochter Lisa komt het helemaal goed!

Met hartelijke groet,

Paul Brussaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten