Over mij Paul Brussaard

Mijn foto
Maarssen, Nederland (NL), Netherlands

maandag 1 februari 2010

Noch ein bisschen Geduld bitte…

Vanuit Brussel op weg naar Nederland. We staan weer vast in de file. Lange rijen auto's rijden stapvoets over de besneeuwde rijbanen. Fijn dat ik een directiechauffeur heb. Ik bel mijn vrouw en zeg haar dat ik niet op tijd thuis zal zijn voor het eten. Vertraging door de sneeuw; hoe vaak maak je dat mee in Nederland? Maar deze winter is in meerdere opzichten uniek. Ik heb de afgelopen veel sneeuw gezien, meer dan me lief is. Vooral in Duitsland is het weer slecht; gladde wegen, hevige sneeuwval en talloze ongelukken.

Het lijkt haast wel of het barre weer een voorbode is van slecht nieuws. In Duitsland zijn de directiechauffeursopleidingen die via één van onze partners lopen en 11 januari hadden moeten starten twee maanden uitgesteld. Dat is flink balen. Onze samenwerkingspartner heeft het niet voor elkaar gebokst om alles op tijd af te krijgen. Ze hadden hun materialen nog niet klaar en de kerstperiode zette alles even op ‘on hold’. Een en ander betekent dat ik persoonlijk vaker naar Duitsland moet om de omzet weer een flinke zwengel te geven. Niets gaat vanzelf, ook niets als je zelf alles goed geregeld hebt...

Vanuit Nederland zijn de verhalen gelukkig positiever. Vanaf december heeft er een herstel van de activiteit chauffeursdiensten ingezet en de Bruseco jaarcijfers zijn nog beter dan voorspeld. Dat is maar goed ook: we investeren heel veel in kennis, ontwikkeling en kwaliteit. Ook hebben we inmiddels een aantal Duitse instructievoertuigen aangeschaft. Ze staan op dit moment stil in de garage. Ying en yang...ik heb er al eerder over geschreven.

In België zijn we nu lekker aan het doorpakken. We gaan opleidingen verzorgen voor het kabinet van de minister. Het resultaat van maandenlang hard werken en lobbyen. De opleidingsagenda van de vestiging in Antwerpen wordt steeds voller. Een groeiend aantal Belgen heeft de weg naar Bruseco gevonden, evenals diverse klanten van Belgische ondernemingen. Als die eenmaal hebben ervaren hoe een Bruseco gecertificeerde directiechauffeur rijdt, dan willen ze niet meer zonder.

De komende maanden ben ik veel onderweg, om zaken ter plaatse aan te sturen en grote opdrachtgevers te bezoeken. Ook geef ik in Duitsland, België en Nederland presentaties over het Bruseco concept. Daarnaast ben ik met fiscalisten, accountants en boekhouders in de weer om alle bedrijven goed met elkaar te laten samenwerken. Hoezo één Europa? Vergeet het maar! Aan een Duitse GmbH zitten meer regeltjes vast dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Op de Open dag van afgelopen zaterdag hadden we dertig mensen. Er zaten hele goede directiechauffeurs tussen. Die kunnen zo een baan vinden, zeker weten. En ik heb deze groep als eerste kunnen vertellen dat Bruseco het enige opleidingsinstituut is met een Internationaal certificaat. Dat is ook rond! Dit betekent dat een CCV D1 certificaat uitgebreid kan worden met een specialisme Duitsland.

Ik ben klaar voor de grote stap. Week 7 is het hoogtepunt op onze kalender. Dan worden in drie landen tegelijkertijd opleidingen gegeven...een voorbode voor wat komen gaat. Nu is er de stilte voor storm. Zolang het maar geen sneeuwstorm is…

Ik kan namelijk geen sneeuw meer zien...

Paul Brussaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten