Over mij Paul Brussaard

Mijn foto
Maarssen, Nederland (NL), Netherlands

maandag 17 augustus 2009

Cirque du Brussaard

Kijkje achter de schermen bij de Brussaard Company Group

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Voor mij een beetje ongelukkig, want ik ben geveld door een rugblessure en lig nu horizontaal. Welkom in mijn slaapkamer…

Er staan veel ontwikkelingen op stapel dit seizoen. Zowel zakelijk als privé (hoewel dat erg met elkaar verbonden is als je een eigen bedrijf hebt); gaan we met ons gezin naar België verhuizen of kunnen we toch beter naar Duitsland gaan? Daar zie ik als ondernemer namelijk veel mogelijkheden om te accelereren.

Aan de andere kant: we wonen nu geweldig in Maarssen, dus waarom toch al die plannen? Waar komt die drive vandaan om een onderneming te laten groeien…uit te bouwen over grenzen heen?

Een goede vriendin vertelde het me laatst door de telefoon: “Paul, jij bent eigenlijk een kunstenaar. Je wilt continue dingen creëren. Je bent enthousiast en ziet mogelijkheden die anderen niet zien en gaat daarmee aan de slag. Je start het ene project na het andere.” En ze heefteigenlijk hartstikke gelijk. Ik ben een soort (zakelijke) kunstenaar. Ik leef van de mensen en bruis van de ideeën die ik wil realiseren, het liefst samen met mensen die heel goed zijn in hun vak.

Ideeën komen en gaan. Soms is het geen succes, maar gelukkig meestal wel. Zo is Brussaard Chauffeursdiensten sinds de oprichting in 1990, samen met Brussaard Vervoersregie uitgegroeid tot marktleider in Nederland en België. En Bruseco, het instituut dat mensen opleidt tot CCV-D gecertificeerde directiechauffeur draait ook geweldig. Onze instructeurs en trainers geven mensen tools om nog beter als directiechauffeur aan de slag te gaan. We gaan daarbij verder dan onze collega/opleiders. Bij onze bedrijven staat de mens centraal… met alle bezieling. Kijk maar eens op http://www.brussaard.nl/. Wat vind je ervan?

Vorig jaar heb ik wederom mogen genieten van het Cirque du Soleil. Fantastisch!! Daar kan ik helemaal enthousiast van worden. De shows van dit circus zijn uniek in haar soort en niet te evenaren. Alles draait om beleving, authenticiteit en samenwerking tussen vakspecialisten. De beste artiesten uit de gehele wereld worden gespot als potentieel voor het mooiste en prachtigste circus (zonder dieren) dat er wat mij betreft bestaat. Alles draait om de mens, de kunstenaar; hij of zij moet het doen. Zou hij alleen de top willen bereiken, dan is de kans op succes klein. Door samen te werken met het grootste en prachtigste circus ter wereld, kan de artiest zichzelf steeds blijven verbeteren, innoveren en zich vooral thuis voelen in het vak waarin het uiterste van hem of haar wordt geëist. Zo zie ik de Brussaard Company Group ook met haar bedrijven. Kijk maar eens op http://www.cirquedusoleil.com/ .

Ze staan als onderneming in de Wikepedia:

Cirque du Soleil
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Cirque du Soleil (
Frans voor Circus van de Zon) is een wereldwijd optredend samenwerkingsverband van groepen artiesten, opgericht in 1984 en met zijn thuisbasis in Montréal, Québec, Canada. Cirque du Soleil heeft verschillende acts verspreid over de hele wereld. Er is een aantal vaste shows in Amerika, en rondreizende shows in Amerika, Europa, Azië en Oceanië. Cirque du Soleil wordt gezien als een inspirator van circus-theater, een variant waarbij de circusacts worden gecombineerd met muziek, zang en dans. Dit circus maakt geen gebruik van dieren. De belangrijkste acts zijn jongleren, trapeze, acrobatiek en clownerie. De voorstellingen zijn imposant door het gebruik van veel kleur, licht en live muziek.

Cirque du Soleil is een miljoenenbedrijf met passie voor menselijke perfectie. Dat heeft mij geinspireerd: de mens centraal en daar uniek in worden. Ik streef sinds dit jaar naar een Europees optreden met samenwerkingsverbanden. Topinstructeurs en directiechauffeurs samenbrengen. Die voor de top van Europa rijden. Met trainingsinstituten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Polen en Oostenrijk. Een soort ‘Cirque du Brusssaard’. De eerste stappen zijn al gezet….

"Cirque du Soleil began with a very simple dream. A group of young entertainers got together to amuse audiences, see the world, and have fun doing it." Prachtig, nietwaar?

Als ondernemende CEO geef ik je graag een kijkje achter de schermen en vertel ik je over het verleden, heden en vooral de toekomst van de Brussaard Company Group. Over de obstakels, de rol van de concurrentie, de overheid en vooral: wat doet de menselijke factor ertoe.

Nu eerst nog van die rugpijn af.. ..

Paul Brussaard CEO

1 opmerking:

  1. Cirque du Soleil, een geweldig succesverhaal. Een tamelijk dood thema "circus" weer tot leven wekken! Het Cirque de Soleil is vaak een voorbeeld in het erg goede boek "Blue Ocean Strategy" "How to create uncontested market space an make the competition irrelevant" Harvard Business School. Je mag het best wel lenen! Peer Daamen.

    BeantwoordenVerwijderen